Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΕΣΣΕ ΟΣΥ - Έγγραφο πρόκληση του Υπουργείου!

Μαζί με το σχέδιο της ΕΣΣΕ που μας στάλθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, λάβαμε και το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε με τον τίτλο
''ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ''.

Αφού επισημάνουμε ότι το έγγραφο περιέχει μόνο αθροίσματα πράξεων και όχι την μέθοδο και τις ίδιες τις πράξεις που οδηγούν σε αυτά τα νούμερα, με αποτέλεσμα αυτά να τίθενται αυτόματα σε αμφισβήτηση για την εγκυρότητα τους,έχουμε να παρατηρήσουμε το εξής εξωφρενικό και προκλητικό!


Στην αρίθμηση Α/Α 2 αναφέρει:
ΟΣΥ ΣΣΕ/ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ (ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ)
με την παλιά σύμβαση κόστιζε ο ένας εργαζόμενος 1.357,45 ευρώ ενώ με την πρόταση του Υπουργείου το κόστος ανεβαίνει στα 1.799,30 ευρώ και άρα παίρνουμε αύξηση 441,84 ευρώ το χρόνο!

Γιούπι!


Όμως...
κάτω κάτω στο έγγραφο,στο τέλος, στην γκριζαρισμένη περιοχή αναγράφει:
ΣΤΑΣΥ ΣΣΕ/ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
παλιά ΣΣΕ 3.362,47 ευρώ, ενώ με την νέα τους σύμβαση που έχουν ήδη υπογράψει από τον Οκτώβρη του 2016, το κόστος για κάθε εργαζόμενο ανά έτος ανέβηκε στα 3.957,10 ευρώ! Αύξηση 594,63 ευρώ!

Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν;Ότι ο εργαζόμενος στην ΣΤΑΣΥ αμείβεται υπερδιπλάσια από τον συνάδελφο του στην ΟΣΥ!

Υπερδιπλάσια!

Μάλιστα και η αύξηση που πήρε με τη νέα του ΕΣΣΕ είναι μεγαλύτερη από αυτή που προτείνει σε μας το Υπουργείο!

Και όλα αυτά όταν και οι δυο εργαζόμενοι ανήκουν στον ίδιο όμιλο, παράγουν το ίδιο έργο,λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά, έχοντας το ταμείο κοινό!(Για τις εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγουμε το συγκοινωνιακό έργο,ας μην μιλήσουμε καλύτερα...)

Θέλει πραγματικά πολύ θράσος - αν δεν πρόκειται περί γκάφας - από πλευράς Υπουργείου να μας αποστείλει αυτό το έγγραφο συνοδευόμενο από ένα αντεργατικό και σκοτεινό σχέδιο σύμβασης που δεν αποκαθιστά ούτε στο ελάχιστο την αδικία!

Όσοι και είναι πολλοί, θέλουν να μας εγκλωβίσουν να επιλέξουμε σαν συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ δύο σχεδίων, από τα οποία το ένα είναι χειρότερο από άλλο, τους καλούμε να δώσουν απαντήσεις γι αυτή τη τεράστια διαφορά,πως δημιουργήθηκε και γιατί δεν δείχνουν καμιά διάθεση να την αλλάξουν!

Την ίδια ερώτηση πρέπει να τους κάνετε και εσείς!

Για το τέλος σας λέμε ότι για άλλη μια φορά ήρθε η πικρή δυστυχώς δικαίωση μας και μάλιστα δια χειρός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου σε αυτά που σας γράφουμε πάντα σε ότι αφορά το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας.

Σας καλούμε και σας λοιπόν να ανοίξετε και να διαβάστε με προσοχή και υπομονή τον παρακάτω σύνδεσμο,έπειτα να σκεφτείτε τελικά τι φταίει!


Γιατί αυτοί και όχι κι εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: